sâmbătă, 13 noiembrie 2010

Trista poveste a curvelor virgine

Numita Tila Tequila ii adreseaza numitei Megan Fox o remarca plina de intelesuri si subintelesuri, o metafora vie: Curvo! Precizari conceptuale: ca sa fim bine intelesi, ca formare profesionala sunt sociolog, sociolog de apa dulce dupa cum bine a subliniat Beanu, indrumatorul nostru din vremea studentiei. Imi plac cifrele, statisticile si fenomenele sociale extreme (cum ar fi mersul la biserica, dependenta de alcool si droguri, prostitutia, casatoria, mersul pe bicicleta si traiul in Romania). Astazi ma gandeam sa-mi platesc si eu tributul fata de una din categoriile sociale defavorizate (Nu, nu despre femei e vorba). Alegem categoria curvelor, dar nu a oricaror curve, ci a curvelor virgine. Buna ziua! (inca o precizare: dpdv statistic, cand ne referim la femei, ne referim la o categorie sociala cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani, cel putin cu studii universitare, necasatorite, in principal blonde, dar se accepta si variante alternative, in functie de dotari. Restul se impart in neveste, minore, grase, urate s.a.m.d.)... Daca ar fi sa ne inspiram din Codul Penal, prostitutia apare drept „fapta persoanei care isi procura mijloacele de existenta sau principalele mijloace de existenta practicand in acest scop raporturi sexuale cu diferite persoane”. Practicanta acestei indeletniciri o vom numi simplu prostituata sau, ca sa inteleaga toata lumea, curva, cocota, tarfa, teleleica, madaranta, bandura, magopata, femeie de strada, femeie publica, fleoarta, buleandra, pupaza, putoare, haita, terfeloaga, ruptura, mastroaca, panarama, pocnitoare, lustruitoare de baston, centurista... (n-am folosit diacritice dar cred ca ati prins ideea)

Buuun. Demersul metodologic ne obliga sa explicam cum facem dintr-o curva, o curva virgina. Pai, avem mai multe variante, prezentam doar cateva... Luam o fata de la tara, o ducem la oras, o plimbam putin pe sub un birou senatorial, ii promitem cate-n luna si-n stele apoi ii dam functie in minister, cu potential de avansare. Ca sa nu aparem in tabloide. Fata ramane virgina. Luam o alta fata simpla. O mutam, evident, la oras. O imprietenim, pe rand, cu cateva vedete autohtone, ii dam emisiune la TV, ii spunem ca ne vom aminti duminica si-i uram spor. Logic, ea ramane virgina. Mai luam o fata simpla, tot cu potential, tot de la tara. O transmutam la oras. Ii dam voie sa se zbenguiasca cu te miri ce ambasador, ii facem cunostinta cu un nene cu nume de tigari, o invatam sa scrie si-i facem revista. Succes garantat, apreciere. Duduia ramane virgina. Inca o varianta si gata, sa nu va plictisiti... Fata simpla, normal, o ducem la oras, normal. O tragem in plastic ca pe Barbie, o afisam cu ceva dizainari da Dambovita sau irini mai mici, o plimbam virtual prin tv si ziare, inventam ceva scandaluri si barfe, ii dam drumul in libertate. Succesuri! Potrivit tiparului, papusa noastra ramane virgina. Curva virgina poate face orice si orice face, face la nivel de arta, pentru ca este extrem de talentata - poate canta, poate dansa, poate preznta moda sau poate fi pur si simplu frumoasa, poate avea propria emisiune tv, poate fi co-prezentator de emisiune, poate fi un jurnalist de succes, poate fi fiica de tata sau poate face politica la nivel inalt. Curva virgina, potrivit studiilor, nu poate fi niciodata fericita intrucat e mereu in cautarea unui altceva mai bun. Destinul de cautator suprem al curvelor virgine este un destin tragic pentru ca, din cate stim, fotoliul lui Dumnezeu e deja ocupat.

Diferenta dintre o curva si-o curva virgina e ca prima munceste si apreciaza munca, exact in litera definitiei frumos furnizate de Codul Penal, in timp ce a doua tot incearca sa gaseasca perfectiunea – profesionala si spirituala. Salutam oricum ambele categorii, cu ranjetul pe buze si multumim naturii ca le-a inventat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu