miercuri, 22 decembrie 2010

Cum de m-am facut eu baiat cuminte

Probabil asa a descoperit Newton marul si tot asa a gasit si Columb India...
Ce faci cand te plictisesti? Pai iti poti lua gandul de la Nobel ca de descoperit s-au cam descoperit toate iar in materie de chiloti, politia e cu noi. Mai raman cateva variante... Ai putea sa iei o carte in brate si sa te prefaci ca lecturezi. Plictisitor. Cu atat mai mult cu cat limba romana e a dracu' de saraca in expresii iar de Sotron ne-am saturat... Ai putea sa asculti muzica. Hrusca, Fuego, Bambi, Alba ca Zapata sau orice alti clasici de astia de au legatura cu Ignatul... Enervant. Ca de cand 3 Sud Este s-au despartit, parca nici Craciunul nu mai e ce-a fost. Cum de Homo alone si Masca suntem satui ca de sarmale cu cola iar Antichrist-ul nu e in spiritul sarbatorii ce urmeaza sa treaca imediat dupa ce vine, nici varianta filmelor nu pare satisfacatoare. Ai putea incerca sa te dai cu capul de un perete, sa te imbraci in plastic si sa te crezi, vaginal, Bianca Dragusanu. Adica sa fii dat in 'zda ma-ti, vorba lucratorului agricol roman. Sau ai putea sa-ti faci prietena dar, tinand cont de faptul ca ea de la inceput nu te place si are si glezna groasa, mai bine stai linistit. Ca nu stii ce caine iti rupe pantalonii... Si, dupa vorba cantecului, buna-i berea, nu-i ca vinul da' nici laba ca vaccinul (asta ca sa nu scoateti limba la mine ca-s vulgar inainte de sarbatori), te vezi nevoit sa gasesti altceva!
Tot batut de gandurile astea primavaratice de maretie si supliciu canin (stai in fund, te lingi in...), chinuindu-ma sa fac o cruce cu limba pe bolta palatina ca sa ma fereasca zanele de vraji, blesteme si descantece, am zis sa ies putin la aer, afara, ca si-asa-s atat de alb de crede lumea ca-s fotosensibil (fazele alea ca cica cum ca as cumpara fier vechi sunt doar rautati). Si asa a reaparut in peisaj Romania pitoreasca. Pentru cei care nu stiu, Romania e tarisoara aia in care se afla Ardealul. Pentru cei care nu stiu, Ardealul e o denumire generica data unui teritoriu pe care ungurii nu-l vor avea niciodata. Asta ca paranteza. Ei, am pornit deci si eu, ca razesul, la pas prin Ardealul romanesc, ca cica am voie... Punctul de plecare: Sibiul. Pentru cei care nu stiu, Sibiul e un orasel situat la 17 km de Orlat si la 53 km de batul indicator al miezului de tara. Cum nu m-am putut hotari in ce parte sa ma duc, m-am dus spre amandoua... Frumoasa tara-avem! N-are rost sa va povestesc cum am iesit din Sibiu, pentru prima oara cu Paula, cum am trecut pentru prima oara peste noua bucata de A1, cu Paula, cum am urcat pentru prima oara Dealul Daii, trecand apoi pe rand pe langa Rosia, Cornatel, Hosman, Fofeldea, Marpod, Tichindeal (evident, tot cu Paula), cu creasta Fagarasului strajuindu-ne... Ascultam "Place to be" iar dealurile Vaii Hartibaciului, acoperite de zapada, alunecau timid, tinandu-se de mana, pe langa noi. Daca as fi ridicat ochii catre cer sunt convins ca, in miezul zilei, as fi vazut bolta plina de stele... Iar cand am intrat pentru prima oara cu Paula in Sibiu... O minune, un miracol, o desfatare a simturilor, o explozie a preafrumosului! N-are rost sa mai insist, ca cuvintele sunt insuficiente... Stau si ma gandesc daca sufletul meu, des chinuit, va mai putea suporta si frumusetea drumului la Balea! Va trebui s-o faca!
Nu mai stiu ce vroiam sa va comunic, ca m-am pierdut sub vraja si frumusetea distinsului personaj al carei nume nu vreau sa-l divulg. Si m-am si facut baiat cuminte acu, inainte de eveniment. Drept pentru care va urez un Craciun cel putin la fel de fericit ca al meu. Nu stiu exact de ce fericit si nu frumos, dar daca asa se ureaza, asa se ureaza. Ca doar nu m-oi trezi acu sa fac ca calu in lanul de kanab...
(Cica ar fi doua semne de intrebare in titlu dar, din graba, cred ca am uitat sa le pun...)

6 comentarii:

  1. And another one bites the dust...

    te grăbeşti să spui că te-ai făcut cuminte...mai cunosc pe cineva...o distinsă fată mare pusă faţă ȋn faţă cu măritişul :))


    Ps: interesante bazaconii

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar deloc…poate părea inteligent, deloc plictisitor şi puţin ,,condimentat’’ nicidecum rău :) dar dacă tu vrei să pară aşa...asta e o cu totul altă poveste Ionuţ M.

    Ps: interesante bazaconii

    RăspundețiȘtergere
  3. interesante bazaconii...
    :))
    de acum înainte vom folosi diacritice. în comentarii (şi eu, şi Tudor).
    "pare rău" se poate referi la o nostalgică părere de rău a unui copil care încă nu stăpâneşte suficient de bine limba încât să se autopună şi exclude în şi din primul plan. simultan, secvenţial sau deloc. puţin inteligent, plictisitor, deloc condimentat...

    RăspundețiȘtergere
  4. Din categoria trist – dar adevărat
    … diacritice. Nu mai sunt obligatorii atunci când scriem un referat, nici când facem o prezentare sau un afiş si cu atât mai puţin în mediul on-line. Atunci vă ȋntreb de ce să nu le eliminăm?

    Ps: interesante bazaconii

    RăspundețiȘtergere
  5. pai cica fara diacritice viata e pustiu... se cere scuzata lipsa virgulelor... sunt bazaconii, nu e pustiu. e chiar la fel de atragatoare ca un mare rahatel aromat petru muste. cu diacritice. si cu un craciun fericit si un an la fel de pe masura de mai mult decat nimic.

    RăspundețiȘtergere