joi, 18 august 2011

Teoria topless-ului

În timp ce unii îşi pierd vremea aiurea-n tramvai cu noi şi şi mai noi şi altele sau altele noi sau cele mai noi teorii ale conspiraţiei, alţii mai isteţi şi-o umplu cu, evident, ţâţe goale. Simplu, logic şi firesc, nu? Purtatul de ţâţe goale se numeşte în limbajul de specialitate topless. Teoria topless-ului nu e atât de simplă pe cât pare la prima vedere adică nu se rezumă la a da jos textila. Din punct de vedere textil, ţărişoara noastră se numără cică printre cele mai permisive şi mai destupate la minte ţări. La noi nu e ca la speriaţii aia de egipteni, tunisieni, turci sau mai ştiu eu ce încuiaţi. Ţara noastră e frumoasă şi tre să se vadă că e frumoasă. Să porţi sutien e ca şi cum ai ţine închis la Louvre! Adică ai opere de artă, capodopere, dar nu le vede nimeni... E păcat de la doamne doamne! Deşi motivaţiile oficiale ale topless-ului sunt multe, una singură se detaşează şi merită a fi luată în calcul: dimensiunea educativă a ţâţei goale! Trebuie să ştie toată lumea ce e acolo, sa nu aibă careva impresia că-s cocoaşe sau vreo malformaţie via Cernobîl. Trebuie să ne obişnuim de mici cu ce e frumos, tre să învăţăm să apreciem şi să iubim frumuseţea feminină în toată splendoarea ei. De la străbunii şi strămoşii noştri ne-a rămas acest învăţământ plin de înţelepciune: ţâţa e sfântă! Şi e adevărat. Pentru că dacă nu ştii să apreciezi o ţâţă, nu ştii să apreciezi nimic în viaţă!
Observăm aşadar că ţâţa constituie, alături de Mioriţa şi Ana lu' Manole, un pilon principal al dezvoltării spiritualităţii româneşti. Şi ne bucurăm că există litoralul românesc, această enciclopedie a tipologiei mamare.
In teoria topless-ului, alături de ţâţă şi sutien, tot în categoria concepte de bază, avem buca şi ochelarii. Bucile vin la pachet de câte două, cu o aţă de delimitare între ele, iar ochelarii vin cu lentile fumurii, pentru că ochii care nu se văd, se uită!

Sugerez pe acestă cale lu' nenea ministru al educaţiei să bage teoria topless-ului ca probă obligatorie la Bac. Că s-ar putea să fie surprins de capacităţile intelectuale ale tineretului din Rommania.

Un comentariu: