marți, 16 august 2011

Toate drumurile duce la Sibiu!

Bun. Bine. Sa. Mai.
Adica bun, bine v-am gasit, sa ne traiti bine, mai bine ca ei. Deci, dupa cum ar zice dixit intelepciunea populara ancestrala romaneasca si nu numai, s-a dus pe penix linistea mea; s-a terminat vacanta! Adica, altfel formulat, ne apucam de scris, ca altceva n-avem de facut.
Vestea buna e ca mi-am luat Bac-ul, vestea proasta e ca n-a castigat Mihaela la Loto. Deci nu va uitati dupa Touaregi pe strada, ca tot peton sunt. Dar mandru nevoie mare!
Revenim la trebi importante. Partea buna la un concediu/vacanta e ca dupa ce se termina, tre sa te intorci. Iar intoarcerea asta face toti banii. Adica cui ii trebuie liniste, aer curat, apa si stat degeaba? Sa fim seriosi... 8 ore de munca, asa suna viitorul! Care de fapt is 9, poate si mai mult - ca sefului ii plac orele suplimentare, iar tu il placi pe sef si ca sa nu-i produci un atac de cord, iti plac si orele suplimentare. Mai ales cele neplatite. Na, deci concediul se termina, te intorci. Dar unde te intorci? Daca te intorci in Bucuresti sau Sibiu, cica e bine. Daca te intorci in alta parte cica ar trebui sa discuti serios cu Marcel pentru o reconfigurare de traseu.
Aveti aici un material explicativ, cu cifre, locuri, firme, numere si alte informatii aberante si inutile, ca sa nu pierd eu timpul cu prostii...
Astazi, la rubrica ce mai invatam din topuri inutile, discutam despre PIB per capita sau de ce sa ne masuram prosperitatea. Pentru definirea acestui indicator aveti Goagal help me. Pe mine ma intereseaza doar topurile care rezulta din ordonarea in trepte a acestui indicator, indice, sau ce va fi el, pentru ca ne face sa fim mandri ca sunteti sibieni. Avem, asadar, in 2010, pe judete, urmatoarea grila de start:
1. Bucuresti, 14.289 euro, PIB per capita
2. Sibiu, 6.412 euro
3. nu ne intereseaza, deci nu numim.
Deci stiti acum care e orasul in care e bine sa va cresteti copiii! Poftiti!
E totusi putin suspect ca in toata enumerarea aia de firme din articol nu e niciuna din Sibiu. Tot numa' de prin Bucuresti, Cluj, Timisoara... Pai parca Sibiul era pe locul 2?! De unde vin banii aici? Din activitati independente si drepturi de autor? Hmm, ceva pute in Transilvania... Si nici PIB per capita asta nu-mi pare lucru curat!
Tot pentru 2010, indicele asta creator de topuri plaseaza Romania pe un fruntas loc 69, in stransa competitie cu Bulgaria, bine plasata pe locul 70. In acelasi top mai gasim aruncate aleator:
- Botswana, locul 58, PIB per capita 14.784 euro
- Gabon, locul 55, 14.971 euro
- Trinidad Tobago, locul 43, 20.329 euro.
Asta asa, ca sa fie magaria cat un penix de cioban marginean...
Ce am invatat astazi? Azi am invatat ca cand venim din concediu ar fi bine sa-l rugam pe Marcel sa ne rataceasca putin prin Luxembourg, pe undeva, macar vreo 50 de ani...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu