miercuri, 2 martie 2011

Copiii popo rului

Absenta indelungata se justifica...
La insistenta unor prieteni-cunoscuti mi-am petrecut cateva saptamani intr-o manastire. Ca cica eram cam dat dracului, fie-mi permisa citarea inteligentei genuine a poporului din care, involuntar, facem parte. Interventia la care am fost supus se numeste purificare spirituala, dar nu prea are efect daca nu esti dus la biserica.
Oricum, am facut o descoperire teribila: preotul. Exista! Nu, nu ala cu Maseratti, pedofil, homosexual, metrosexual sau hipersexual, nu preotul porno sau ala care cica-si fura enoriasii de-i rupe, nici preotul sinucigas, ucigas sau multi ucigas, nici ala bataus, nici chiar preotul cu chitantier la cingatoare. Ca de aia ne-am saturat deja. Descoperirea mea se refera la asa-numitul preot Batman, specimen cu tinuta sobra, educat, decent, bugetar. Cica ar fi vreo 4 milioane de lilieci de astia.
In fine, fiind baiet ascultator si curios din fire, am descoperit urmatoarele: preotul este o persoana; este o persoana inzestrata; este o persoana inzestrata cu putere; este un barbat (ha ha, pe asta n-o stiati, asa-i?), poate fi casatorit - daca nu e, se poate casatori sau se poate necasatori, este liderul comunitatii locale din care face parte desi e a lui, avand functie de iertare si vindecare (adica e ca o aspirina cu upgrade); binecuvanteaza cu o singura mana, mana dreapta! (ha ha, nici pe asta n-o stiati... Si tot cu mana dreapta se scobeste in nas, in cur - ca nu are anus, sau in alte orificii si borte, tot cu mana dreapta se tine de pisatoare...) In viata, acest distins personaj urmeaza urmatorul crez de urmat: "trebuie sa se straduiasca sa realizeze lucrarea Harului prin "punerea mainilor" in cel mai bun mod cu putinta!"... In traducere asta inseamna ca pot si trebuie sa puna mana, atata vreme cat e pusa corect, pe copii, bani, proprietati, femei, barbati sau orice intra in sfera de definire a termenului "aproape" - potrivit formulei biblice "iubeste-ti aproapele" ca daca nu mori de foame, boule!
Intrucat exista si va puteti intalni oricand cu un astfel de personaj distins, educat, decent, bugetar, trebuie sa va spun ca nu este recomandat sa i va adresati prieteneste cu Domnule tata, Violatorule, Inzestratule, Mosule, Hotule, Sefu, Popo sau alte astfel de apelative, ca va trazneste cu harul peste ochi de nu va vedeti. Formula corecta este cea de Cucernice Parinte Nume Prenume. Sau, pentru babe, saru' mana!
(va urma)

5 comentarii:

  1. cine te-a primit pe tine in manastire?!

    RăspundețiȘtergere
  2. L-au primit pentru exorcizare!!!!:)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai nou pun astia anunt la scara cand vine cu icoana, boboteaza etc. De ce oare? Pentru bani??? Nuuuuu... NB

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand vin cu icoana, pardon :)) NB

    RăspundețiȘtergere
  5. Lasa Nae, ca la tara mere si-asa! :))

    RăspundețiȘtergere