luni, 7 martie 2011

Ziua sfantului duh

Daca cineva avea dubii ca exista, ar fi cazul sa se razgandeasca. Exista. Se naste. Se va naste, mai exact formulat. Si pentru ca se va naste si nu se va face, vom transforma nordul Moldovei in loc de pelerinaj, vom redefini viata religioasa si sfintenia, biserica si clopotnita, iubirea. Dragi moldoveni, va multumim ca existam!
Dom'le, cu dragostea asta nu-i lucru curat! E ca cacarea! Cand te-a taiat, nu mai ai ce-i face, tre s-o lasi sa se manifeste... Nu mai conteaza ce ai langa tine, mama, tata, sora, fiica, bunica, vaca, oaie, capra, scandura, gaura cheii, manualul de fizica cuantica, nu conteaza, tre sa lasi dragostea sa se manifeste! Ceea ce e normal... Caci ce poate fi mai frumos si mai inaltator decat manifestarea dragostei acum, la inceput de primavara. Sau sub soarele verii. Sau in ploaia de noiembrie. Sau pe derdelus... Oricand, ca dragostea asta nu cunoaste timp si spatiu. Doar ca nu e prea educata si-i vine sa-si bage stremeleagu-n tot!
Victima de astazi a dragostei in exces se numeste Laurentiu. Este fiul Lacramioarei si fratele Petronelei. Locul de manevra se numeste Ion Neculce (da, ca pe cronicar... uimitor, nu?), o comuna di prin Iasi. Manevra are caracter penal iar rodul dragostei are niste parinti care-s frati. Deci, pe scurt, sora ramane insarcinata cu fratele ei. Cum? Cu grija, ca sa n-o strice! Acum e in luna a 8-a, desi eu aproape bagam mana in foc ca suntem in a 3-a... Initial se zvonise ca fata ar fi virgina si ar fi ramas embarazadas pentru ca a facut baie dupa frate-sau. Iaca minune! E posibil sa fi adormit cu un buchet de flori la ecluza (sau la intrarea in clopotnita) si na, iaca alta minune!
Problema e mult mai complicata decat pare la prima vedere si are radacini in antichitate. Scenariul ar fi urmatorul:
El (frate, fiu, tata): Fa, hai sa executam o copulare, da-te dracu' de redusa!
Ea (sora, fiica, mama), gandindu-se ca e vorba de logica modala la Aristotel, accepta.
El este anchetat pentru viol si incest, Aristotel nu mai intelege nimic, eu ma intreb daca ar trebui ministrul educatiei sa-si dea demisia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu