joi, 3 martie 2011

Copchiii popo topului

(... urmare)
Episodul de azi porneste de la drama unui fiu devenit tata, sot si bunic. Parafrazam. Omul se casatoreste cu o vaduva care are o fiica care se casatoreste cu tatal omului care s-a casatorit cu mama sa. Fiica vitrega ii devine astfel mama iar propriul tata, ginere. Fiica vitrega naste, baiatul nou nascut devine nepot si frate. Mama fiicei vitrege devine bunica iar propriul ei sot se nou-inrudeste cu ea, fiindu-i nepot. Mama fiicei vitrege naste si ea un baiat care devine unchiul tatalui sau. Ca sotie si bunica a unchiului sotului sau, mama fiicei vitrege isi face sotul propriul sau bunic.
Bun, ne doare capul. Nu mergem mai departe sa il intrebam pe Boc daca ultimul nascut, care este in acelasi timp unchiul tatalui sau, cumnat cu tata tatalui sau si frate cu fiica vitrega a tatalui sau, poate primi alocatie! Ne intereseaza doar daca se poate face preot.
Teoretic raspunsul e pozitiv daca acest mic om mare paste har in fiecare dimineata. Asteptam pozitia oficiala a Patriarhiei... (Nu, pe la spate nu se accepta, desi stim ca e preferata lor!)
Pe partea cealalta, metaforic vorbind, un domn care se intituleaza Richard dispune de 13 copii, 36 de nepoti si 9 stranepoti. Pana acum... Ca omul are numai 72 de ani si tot da cu dansa-ntr-insa, spre disperarea nevestei! Problema e urmatoarea: daca nepotul-unchi-cumnat-frate-copil din prima istorioara s-ar casatori cu nepoata primului fiu din cei 13 ai intitulatului Richard, nepoata care este in acelasi timp si fiica si mama si matusa si bunica, cam cum s-ar modifica gradele de rudenie? Daca din aceasta casatorie s-ar naste un baietel balai, dar sobru, educat, decent, bugetar (adica cam cum ii placea lui M. Jackson) s-ar putea cochilul face popa? Si daca da, ii mai trebuie parohie sau poate intemeia un fel de Family Church, intrare pe baza de buletin, numai pentru rude?
(... va urma, din pacate!)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu