luni, 14 martie 2011

A murit vaca...

Da, in cele din urma, vaca a murit...
Poveste ametitoare: un cetatean mergea; in timp ce mergea a observat un specimen al subordinului Ruminantia, familia Bovidae adica, pe intelesul razesilor, o vaca. Specimenul cazuse intr-un bazin. Cetateanul suna la 112; la locul tragediei se deplaseaza specialistii ISU, cu o masina de descarcerare. Logic, din punctul meu de vedere, ca doar tre sa-si justifice si ei cumva salariile. Si cum cutremure n-avem, nici explozii, nici eruptii vulcanice, ca samuraii aia din Japonia, noi ne ocupam de vaci. Timp de o ora, dupa cum nareaza autorul povestirii, pompierii s-au luptat din rasputeri dar, in cele din urma, vaca a murit. Probabil de nervi. Oamenii legii cauta acum vinovatii!
Asa, asa, vinovatii e niste porci, porcii dracului! Sa plateste pentru faptele lor!
Nu stiu cine-s oamenii legii si ma bucur ca nu stiu. Adica mai devreme, reprezentantii autoritatilor se luptau de zor in timp ce vaca, jos, de plictiseala, facea sudoku si integrame. Si s-au tot luptat ei ca fetii-frumosi pana cand vaca a adoptat pozitia Veronica si s-a hotarat sa moara. Nu stim daca era emo dar stim sigur ca furadan n-avea.
Cazul nu este atat de simplu pe cat pare. Nu stim, de exemplu daca vaca locuia singura sau are familie... Nu stim daca suferise vreo depresie post 8 martie (motiv pentru care s-ar fi gandit sa-si curme suferinta)... Nu stim ce cauta cetateanul in zona bazinului (asistam oare la o crima pasionala?)... Nu stim exact ce vroiau sa descarcereze reprezentantii autoritatilor... Nu intelegem nici de ce s-au luptat, cu cine sau de unde...
Dilemele se tine lant.
Exact ca in povestea aia care nu-mi da pace inca de prin '94... Intra calul intr-un bar, ia o bere, bea o bere, moare calul. De ce moare?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu