marți, 18 ianuarie 2011

Daca e marti, nu-i joi

Saptamana e aproape de sfarsit dar vestile proaste continua sa vina in valuri, ca turcii. Adica dupa ce ca-s proaste, mai sunt si insistente... Treaba lor. Problema cu adevarat dureroasa e ca Catalin inca nu a aparut in peisaj. Bote, te rugam, hai revino inapoi ca ramane tarisoara asta amarata fara curve!
Daca tot e cu sfarseala de lume si panica generala, cercetatorii americani au mai facut o descoperire. Nu, n-au descoperit inteligenta, desi ar fi fost bine. Undeva, intr-un fund uitat de univers, au gasit o gaura neagra. Nu tot aia de anul trecut, ci alta, sau cel putin asa zic ei (de parca are cine sa-i contrazica). Si asta cica e mama gaurilor, cea mai gaura gaura. Daca ii sare mustarul cica ar putea inghiti tot sistemul solar. La o singura masa. Ce masa? Pai tot americanii aia cu minte creata au zis ca are o masa cat 6,8 miliarde de Sori - asta asa, sa ne facem o idee, ca stiu baietii ca suntem curiosi din fire... Eu personal nu stiu exact la ce se refera Sori asta. Adica e unitate de masura, formula de politete, formula de calcul sau pur si simplu prescurtarea de la Sorin? Ca sa nu fie totusi panica maxima si sa se apuce lumea de alergat aiurea in jurul axei, acest grup de oameni care descopera a plasat gaura gaurilor, mama orificiilor inchise la culoare in cea mai indepartata galaxie adica, pe romaneste, cam pe unde e Irakul fata de SUA, adica in Australia! Altceva despre acest minunat fenomen si preamare descoperire n-are rost sa va mai spun, ca stiu ca stiti tot ce se poate sti despre abordarea euclidiana a gravitatiei cuantice.
Tre sa recunosc totusi ca-s putin dezamagit. Adica pulifricii aia de la NASA, cum stateau ei intr-o dupa-amiaza frumoasa de 2008 la o felie de cozonac si-o apa plata, ce credeti ca le-a bubuit cutia craniana: oare cum ar fi sa trimita o melodie in spatiu! Unde radio, alea alea, amanunte, abureala. Si au trimis: Beatles - Across the universe. Pai bine bai domnilor, dar "Iubiti si cainii vagabonzi" ce-avea? Musca? Se preconizeaza ca melodia va ajunge la Steaua Polara cam prin 2439 (asta e un an care va veni cam peste 428 de ani), ora exacta n-o stiu, imi cer scuze. Acum ia imaginati-va urmatoarea situatie: o hoarda de extraterestri de diferite culori, forme si dimensiuni, fredonand la unison: La usa mea azi noapte am gasit / Un caine amarat si prapadit... Cum ar fi fost?

Un comentariu:

  1. Toate ca toate, dar cand afli la ce anume se refera acest "Sori", te rog sa ne anunti si pe noi, muritorii de rand, care mor de curiozitate. Asteptam cu nerabdare....

    RăspundețiȘtergere