vineri, 21 ianuarie 2011

uichend!

Spre bucuria lui Tiriac jr se anunta ninsori in toata tara. Doua zile. Sa ne traiesti, Ioane, baga-ti-ai zapada-n... Nu puteai sa fumezi, si tu, ca tot omul?
Desi stiti, dar va faceti ca nu stiti, peste cateva zile vom sarbatori cu totii, plus catel si purcel la purtator, ziua coniacului. Ocazie cu care ma mai stropesc o data si ii spun Andreei La multi ani! Nu ca nu s-ar fi saturat pana acum de urari, dar pana nu-mi invineteste un ochi, nu ma linistesc.
In cazul in care va intrebati cum se pregateste Dorel pentru ziua coniacului va deconspir eu vreo cateva chestii, da' nu va zic ca-s din Iasi, ca iar ma acuza lumea ca am ceva cu moldovenii. Pe care ii salut cu ocazia asta. Buna ziua! Deci care cum ar veni, ingredientele unei sarbatori de succes ar fi cam astea: una bucata presedinte - discurs plictisitor despre barbi, alte discursuri - 25 minute, hora - 12 minute, indopat la "masa traditionala in premiera" - 2 ore (asta cu masa traditionala in premiera e cea mai tare gaselnita a vecinilor de pe Bahlui), alte bla-bla-uri intermediare, un flash-mob pe ritmuri populare (ca sa crape youtube-ul de ciuda) si iesirea din scena evident, cu torte, dar fara furci si topoare de data asta. Cetateanul cade pe spate, euforic, cu aburi de sarbatoare in nas. Gata. (Nu va dau tot desfasuratorul zilei de luni, la minutel, ca il puteti gasi pe newsiasi.ro - desi stiu ca nu va intereseaza).
In Sibiu lumea e mai linistita si nu se anunta atata agitatie. Cica se va citi totusi Proclamatia "Andreea s-a nascut azi" si se vor imparti cocarde cu chipul si asemanarea ei. De asemenea, se vor distribui si vreo 2000 de portii de ceai cald, 5000 de portii de fasole cu carnati, colac si vin fiert. A, nu, pardon, asta tot la Iasi era...
Grija deci la vreme. Daca iesiti afara nu uitati sa va luati un fular ca cica viscoleste cineva zapada... Si daca mancati gogosi, atentie la zaharul pudra!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu