sâmbătă, 30 martie 2013

nea Ion

"Viata e ca mersul pe bicicleta", zicea cica Einstein pe vremea cand blogul nu exista decat in mintea lu' Chirila (de altfel pura ca o lacrima si ca un san primavaratic de liceeana cu cosuri, la malul marii, cu vantul suspinand prin parul ravasit de tinerete). "Pentru a-ti pastra echilibrul trebuie sa continui sa mergi inainte". Am citit asta pe feisbuc, evident, motiv pentru care incretesc o spranceana in semn de neincredere. Plus ca ma indoiesc sincer ca stia Einstein limba romana...
Daca s-ar fi copilarit in spatiul carpato-danubiano-pontic mintea lui Albert ar fi rahatit o alta formula, de data asta in limba romana, cu ceva accent de inteligenta stramoseasca: viata e ca scara de la cotetul de gaini: scurta si plina de cacat!
Astazi am avut aceeasi reactie de incantare si excitare mentala, multumesc, ca atunci cand draga noastra fosta colega de facultate (nu vreau sa-i dau numele, ca cere drept la replica si la mine-n batatura nu-l primeste, ca nu-i democratie ca la ei in Italia) a trantit pe reteta de socializare un citat din Tolstoi in italiana. Nu se face asa ceva, doamna, nu, nu!!!
N-ar fi fost mai corect asa? "Порнография является одним из аспектов СМИ..." Adica nu conteaza ca nu intelege nimeni sau ca nici macar nu stiu daca e corect ce e intre ghilimele, ca nu despre asta e vorba. Ideea e sa vada lumea cat de intelihent sunt ca pot cita din Tolstoi, in orihinal, de parc-am pascut boboci de rata impreuna pe mal de Upa.
Mi-e mai comod sa fiu prost in alta limba, alta decat romana... الأبله, গাধা, 바보, אידיוט, tulala, იდიოტი, orang bodoh, hálfviti, thằng ngốc... Ati prins ideea? Da, si voi aia din ultima banca, cu post-universitare la Spiru Haret?! Ideea e ca daca n-am avea net, n-am mai avea unitate de masura pentru tulalai, ceaa ce ar fi trist!
Aceste randuri este dedicate celor care-i trimit lu Sintu invitatii la jocuri. Aceste randuri e dedicate celor care s-au saturat sa traiasca in pielea lor si s-au hotarat sa traiasca in pielea altora, vecinilor care sorb din priviri capra - aia din curte, nu aia de taiat lemne, nici aia de pe tube8. Aceste randuri e dedicate si celor care asculta manele pe telefon dar care isi pun pe feisbuc linkuri cu Rolling Stones si Pink Floyd. M... e ma, vorba deputatului. Si ca sa nu se simta discriminati, le multumesc si celor care il citeaza pe Dan Puric si care au grija sa nu pierdem cumva, ceva, din invataturile marelui roman...
E sambata si e frig de crapi. "Keep calm and vote Sibiu"

Grupul de cercetatori britanici a aflat, in urma unor studii laborios elaborate de astrogeografie umana, ca in calendarul chinezesc 2013 e Anul Prostului. 3 luni au trecut, mai raman 9. Coafura rezista.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu