sâmbătă, 22 decembrie 2012

Mulţămiri!

Si-a trecut si asta... La sfarsitul lumii ma refer, ca sfarsitul anusului se mai intarzie putin, nu-i vine chiar acu... Dar pentru ca veni momentul retrospectivelor si al liniilor de tras, sau al trasului de linii sau macar un cui, vrusei sa multumesc si eu celor care m-au ajutat in acest an de gratie, impiedica-mi-s-ar limba-n gura. Si-o sa incepem aleatoriu cu inceputul.

In primul rand as vrea sa nu-l uit pe Tudor C., cel care m-a invatat sensul metaforei. Multumesc Tudore! Te iubim, ca ca tine nu gasim! Stiu ca esti singur in fata deciziilor, doar tu, fularul, piesa de teatru si cafeaua de la Starbucks, oamenii, Andreea Raicu, Dan Chisu, Ambasada Romaniei la Paris, asfaltul, marea, Ana, americanii, Vama, Laptaria, microfonul, scena, marea, ochii iubitei, ficatul, calul din Marlboro, copilul, propozitia, metafora, durerea, porumbelul alb, ochiul maro, iluzia, marea, fularul, cartea, usa de la dulap, liftul, politia, cearsaful serios, biblioteca, zambetul, lacrima, marea, privirea, sarutul, scremutul, zana, nehotararea, doamna, aerul, marea, Superman, timpul, copilaria, cuvantul, Vama, buza blonda, 17 ani, 18 ani, Andrei, Andrei singur, curva regimentului, armata, betia, cazarma, drumul, dragostea, marea, primavara, prietenii, Mihaela, scrisorile, zmeul, coarda, corcodusul, treapta de la Universitate, statuia, creanga, Stefan Hrusca, asfaltul, trecerea de pietoni, autobuzul, metroul, marea, cartea, fularul, Sf Petru, Doamne Doamne, tu. La toti ni-i greu!

"Când cartea este închisă, paginile se lipesc iar cuvintele ajung să se îmbrîţişeze. Unele chiar se sărută. Se îndrăgostesc unele de altele. E o apropiere care nu ţine cont de venituri, statut social, diferenţe culturale. "Tâmplar" se poate săruta cu o crizantemă, "şurub" se împrieteneşte cu "delfin", "înger" se cuibăreşte în "vânt"".

Parca-l aud pe Horia: "Multumesc Alex Velea ca ai readus romantismul in viata mea. Esti singurul cantaret din lume care a reusit sa introduca intr-o melodie de dragoste cuvantul cisterna!"

2 comentarii: