marți, 25 octombrie 2011

Dulapul

Fara a avea vreo legatura cu nivelul de inteligenta al moldovenilor, dulapul se vrea a fi o simpla piesa de mobilier, faurita dupa chipul si inteligenta proprietarului sau, dupa caz, a mesterului. Un dulap poate avea rafturi, sau nu, bat de agatat umerase, sau nu, sertare, sau nu, usi, sau nu. Poate fi alb, maroniu, negru, turcoaz, fuxia, violet, galben cu picatele verzi-galbui. Sau nu. Poate fi facut din lemn sau din diverse materiale cu denumiri dubioase. Care se prind in cuie, holsuruburi, tinte, suruburi, eurosuruburi, sarma sau superglue. Suruburile au un miliard de dimensiuni motiv pentru care e imposibil sa-ti cumperi exact ce-ti trebuie, placile alea trebe taiate la fix ca daca nu iti sta dulapul ca omu beat, alea trebe nu stiu cum, alea nu stiu cum, mofturi...
Misiune imposibila pe fata! Partea buna e ca poti sa-ti cumperi asa minunatie a tehnicii mobilieristice moderne de oriunde, ca cre ca numa alimentarile nu vand mobila. Partea proasta e ca nu vrei, ca ca tot romanul te-ai nascut si poet si tamplar, adica cum ar veni poti sa-l faci singur!
Ieri, micul mestesugar - adica eu!- nu si-a mai suportat aerele si a plecat in vizita la Baumax. Produsul urmarit spre a fi creat - raft agatat in perete (nu stiu denumirea stiintifica, dar ati prins ideea, ca doar nu e matematica superioara sau metafizica). Asadar, masuratori peste masuratori, modele, schite, chestii, socoteli... Am lucrat ca la carte. Dimensiunea placilor a fost aproape corecta (desi tot ce trebuia sa fac era sa masor si sa numar), suruburile alese pentru prindere au fost aproape bune, gaurile date au fost aproape la locul lor. Tinand cont de faptul ca dulapul-raft avea de prins/montat/mesterit nici mai mult nici mai putin de 7 placi, dupa doua zile de chin, am infrant. Dulapul a iesit. Aproape bine. Recunostinta si aplauzele... pe masura!
Vreau pe aceasta cale sa le multumesc celor de la Baumax ca exista! Multumesc! Fara voi nu stiam cum sa ma fac de cacat!

Maine continuam cu episodul 2. O sa va explic cum se schimba anvelopele la masina!

Un comentariu: