marți, 8 februarie 2011

Schimb curtular

Deci daca te plimbi prin tarisoara asta n-ai cum sa te plictisesti. Deci stim adica ca e frumoasa, stim ca e locuita de locuitorii ei, deci realmente e imposibil sa te plictisesti. Fiind deci fan declarat al locuitorilor de la est de Carpati dar la vest de Prut, ai alora care ne-au dat la pachet miala nebuna, bojdeuca lui Creanga, pe dl. Roata, Ion Roata, Mos Ion Roata, pe Stefanut cel mare-n palos si pe Andreea Marin, am fost deci iar in excursie de documentare pe meleaguri vrancene, am fost sa caut matricea originara si izvorul dulcelui grai. Deci am fost.
Acu daca va zic ca viitorul incepe la scoala, ce-o sa faceti? O sa ma scuipati cu respect? Aruncatul cu pietre si scuipatul sunt interzise pana la ora 21.00... Dar daca va zic ca incepe la scoala din Pomarla va mai linistiti? Nu va simtiti mai in siguranta stiind ca viitorul se tese, cu migala, pe bancile scolii din Pomarla? Nu? Nici eu... Uimitor, nu ce se croseteaza acolo m-a ingrozit ci ce s-a crosetat la Tg Jiu.
Prietenii nostri de-acolo, denumiti simbolic olteni (stiu ei foarte bine de ce), s-au trezit intr-o dimineata cu poarta deschisa. Sau, mai corect spus, fara Poarta. Mostenitorii lu' nenea Brancusi si ministerul care se ocupa cu cultura in Francia au avut o zvacnire de inteligenta si au zis, in cuvinte simple, ca ansamblul de la Tg Jiu trebuie mutat. Ca aici cica se cufuresc pasarile alea cu aspect de porumbei pe asa minunatii artistice si e pacat.
Drept pentru care au inceput cu Poarta sarutului. Aceasta va fi stramutata in Pleuille sur Mere, ca cica nu e porumbei pe-acolo, e numa niste colombi, tot niste zburatoare dar de alea care se caca albastru-alb-rosu. Acu daca tot s-au apucat de carausie culturala, eu le mai recomand niste statui, din bronz, ca avem vreo cateva milioane... Pot umple toata Franta cu ele. Oricum, sunt tare curios cum vor face cu Coloana infinita. Mai mult ca sigur o sa-l cheme pe Chuck Norris sa-i ajute...

Un comentariu: